Acest site este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman (PO CU).

Restaurant - copy
Competitivi pentru secolul XXI
Mecanic - copy
Competitivi pentru secolul XXI
Mecanic
Competitivi pentru secolul XXI
Hotel
Competitivi pentru secolul XXI
Restaurant
Competitivi pentru secolul XXI
Restaurant2
Competitivi pentru secolul XXI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Beneficiile si obiectivele proiectului

Asociația Societatea de Cercetare în Leadership, Management, Marketing și Cultură Organizațională, implementează proiectul cu titlul "Competitivi pentru secolul XXI", cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și anunță continuarea campaniei de informare și promovare a activităților proiectului. Astfel, elevii de la Liceul de Industrie Alimentara Craiova au început  stagiul de pregătire practică la agenții economici. Elevii clasei  a XI-a F - învățământ profesional dual au mers la agentii economici  unde sunt îndrumați de tutorele lor. Tainele meseriei de ospătar completează străduința bucătarului și pe cea a cofetarului, printr-o servire corespunzătoare oferită clienților. Experții liderului de proiect au apreciat participarea si interesul manifestat de elevii participanți în aceste doua săptămâni la stagiul de practică.

Obiectivul general al proiectului/scopul proiectului îl reprezintă creșterea competențelor profesionale și a gradului de ocupare pentru viitorii absolvenți ai  Liceului de Industrie Alimentară Craiova. Proiectul facilitează dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale elevilor în cadrul stagiilor de practică, orientarea lor în carieră și promovarea parteneriatelor ce facilitează tranziția de la școală la viața activă. Grupul țintă este alcătuit din 200 de elevi. În cadrul proiectului, elevii din grupul țintă vor beneficia de stagii de practică organizate la angajatori cu activitate performantă din punct de vedere economic. Cel puțin 25% din stagiile de practică se vor realiza în întreprinderi ce activează în domenii de specializare inteligentă conform Anexei 5 Lista codurilor CAEN aferente direcțiilor de politică industrială menționate în Strategia Naționala pentru Competitivitate 2014-2020. Întreprinderile au fost identificate în strânsă corelație cu calificările obținute în cadrul unităților de învățământ din rândul cărora se va selecta grupul țintă. 

Beneficiile pe termen lung ale proiectului:

  • va crește calitatea pregătirii profesionale a membrilor grupului țintă; 
  • va crește numărul absolvenților cu studii profesionale și liceale care își găsesc un loc de muncă în 6 luni de la finalizarea studiilor; 
  • va crește productivitatea muncii în întreprinderile ce vor angaja elevii participanți la activitățile din prezentul proiect având deprinderi de muncă formate în timpul stagiilor de practică, după angajare, elevii vor participa activ la activitatea economică a întreprinderii fără a mai fi nevoie de stagii de instruire prealabila; 
  • va crește numărul de persoane cu un traseu profesional optim (elevii din grupul țintă vor beneficia de consiliere profesionala și de cunoașterea condițiilor de muncă la potențialii angajatori). 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Creșterea competentelor profesionale a 200 de elevi prin participarea la stagii de practică performante organizate în cadrul proiectului.
  2. Consilierea și orientarea profesionala a 200 de elevi din grupul țintă.
  3. Realizarea de parteneriate sustenabile între furnizorii de educație și formare profesionala și partenerii din sectorul privat, pentru facilitarea tranziției elevilor de la școală la un loc de muncă.
  4. Creșterea motivației elevilor din grupul țintă de a învăța bine o meserie prin activități inovative.

Elevii din grupul țintă vor participa la competiții profesionale, concursuri pe meserii, cei mai buni elevi vor fi premiați.

În ultimii ani, stagiile de practică au devenit o forma importantă de intrare pe piața muncii. Prin sprijinirea accesului a 200 elevi la stagii de practică în sectoare economice cu potențial competitiv identificat prin SNC 2015-2020 , proiectul contribuie la îndeplinirea priorității 4 „Promovarea celor 10 sectoare de viitor”.

Echipa ASCLMMCO

Alte programe

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Autentificare

© 2020 CompetitiviXXI. Toate drepturile rezervate. Realizat de ConsiServ.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.